dalfsen draagt kunstwerk over aan horstel

Burgemeester Leo Elfers van de gemeente Dalfsen heeft tijdens de Frühjahrsmarkt het kunstwerk van Nico Kamberg, in het kader van het project ‘Kunst Schrijft Geschiedenis’, overgedragen aan de partnergemeente Hörstel uit Duitsland.

In dit project worden van 7 september 2007 tot 7 september 2012 de verhalen en gebeurtenissen rondom de negen kunstwerken van Nico Kamberg vastgelegd. Op 7 september 2007 werd in Aalden (Drenthe) door de gemeente Dalfsen het kunstwerk in ontvangst genomen. Het kunstwerk kreeg vervolgens een plek in de hal van het gemeentehuis. De bedoeling is dat het kunstwerk ergens een half jaar staat en mensen iets kunnen vertellen over hun beleving met het kunstwerk. Het komend halfjaar is het kunstwerk dus te bezichtigen in het raadhuis van Hörstel.

Burgemeester Heinz Hüppe van Hörstel benadrukte tijdens de overdracht van het kunstwerk het belang van kunst. “Door kunst worden veel mensen emotioneel geraakt en gestimuleerd”, aldus Hüppe. Tijdens de Frühjahrsmarkt werd al bekend hoe de reis van het kunstwerk wordt vervolgd. Mevrouw Loreta uit Moletai in de Baltische staat Litouwen, één van de standhouders op de markt, reageerde namelijk enthousiast op het concept van dit project. De reis van alle kunstwerken kan worden gevolgd via de website staging2.aelderhooghekunsten.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.