crt raalte houdt wielerronde in luttenberg

Wielervereniging Er rijden zelfs enkele buitenlanders mee.

Vijf jaar geleden is de Cross-, Ren-, en Toervereniging Raalte gestart met de wielerronde in Luttenberg. Het parcours loopt voor een groot deel over het oude motorcircuit aan de Blikweg. De renners waarderen de wedstrijd, vanwege de kleine klim en de mooie bochten in het parcours. De klim biedt altijd spektakel, omdat daar geprobeerd wordt het peloton uit elkaar te trekken. De wedstrijd is ook populair bij het publiek, omdat bijna het hele rondje is te overzien.

Renners uit verschillende categorieën staan aan de start. Om 12.30 uur starten de ‘Masters 40-plus’ en ‘Masters 50-plus’ voor hun wedstrijd van 65 kilometer. Om 14.15 uur is het de beurt aan de ‘Nieuwelingen’ (jeugd van 15 en 16 jaar) en om 15.30 uur beginnen de Elite/Beloften. Van CRT Raalte staan de volgende renners aan de start: Edwin Ophof (Masters 40-plus), Mike Snel, Bas Vlaskamp, Florent Meijer (Nieuwelingen), Marien Wallink (winnaar 2006), Erwin Binnenpoorte, Roderik Groenewold, Toby Reimert en Jordi van der Vondervoort (Elite/Beloten).

Binnenpoorte, Reimert en Van der Vondervoort rijden in het RSE Cyclingteam. Dat is een samenwerkingsovereenkomst tussen de wielerclubs CRT Raalte, CC’75 (Nijverdal) en AWV De Zwaluwen (Almelo). Van deze wielerploeg staan ook Richard de Jonge (winnaar 2007) en Dave Jansman aan de start.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.