castratie van paard in de open lucht

Fietst Onze Man door Laag Zuthem, ziet hij op de gemeentegrens met Zwolle een opstoppinkje. Even kijken wat er aan hand is. Op afstand lijkt het een medische ingreep ten behoeve van een koe die moet kalven. Iets dichterbij denkt Onze Man aan een keizersnee, uit noodzaak in het open land uitgevoerd. Uiteindelijk is het een castratie.

Een paard, dat zo maar in een weiland even aan het eind van de middag gecastreerd wordt. Het had wel wat weg van een noodhospitaal. Plankje op twee schragen. Beetje desinfecterende spulletjes er op. Verdovingsspuitje aanmaken. En dan het mes er maar in. Of er goed verdoofd is, waagt Onze Man te betwijfelen, want met twee man moesten ze het hoofd van het paard vast houden, iedere keer als hij iets aangeraakt werd. Stoer, zo’n operatie in de open lucht. Daar moet je als veearts – zoals dat zo mooi heet – wel ballen voor hebben. Dat kun je van dat paard niet meer zeggen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.