bruggenplan raalte ongeoorloofd aangepast

Het is met de Raalter bruggen fout gegaan, toen na de aanvraag voor de monumentenvergunning alsnog aan de plannen is gesleuteld. Iedereen die bij de gemeente wel eens een vergunning heeft aangevraagd weet dat het streng verboden is de plannen anders uit te voeren dan de vergunning zegt. Raalte zelf heeft die heilige regel in de wind geslagen.

Dat blijkt uit een chronologische opsomming bij de raadsstukken voor een extra vergadering over de kanaalsoap. Op 23 juli 2007 is de aanvraag voor een vergunning de deur uitgegaan naar de monumentencommissie. In augustus zijn de plannen aangepast. En op 15 januari komt het besluit van de monumentenvergunning, gebaseerd op de aanvraag van voor de veranderingen in augustus.

Dat de gemeente plannen aanpast tussen vergunningaanvraag en vergunning verstrekken in, is op zich al vreemd. Nog vreemder is dat de vergunningaanvraag gebaseerd was op onderzoek en advies van Jansen Venneboer terwijl de opdracht naar Salveda BV is gegaan.

“Jansen Venneboer heeft niet meegedaan in de open inschrijving, daar kunnen wij ook niets aan doen”, aldus de gemeente tegen Salland Centraal. Dat lijkt achteraf ook logisch omdat de gemeente én de plannen veranderde én buiten de monumentenwet handelde. Gezien de waarde van het Jansen Venneboer-rapport (de basis voor de vergunning) is het toch wel een tikje vreemd dat Raalte Jansen Venneboer niet actief benaderd heeft mee te doen in de inschrijving.

Argument om de plannen in augustus 2007 te veranderen liggen op gebied van ‘duurzaam en onderhoud’. Dat lijken niet echt steekhoudende argumenten. Want een product als beton is helemaal niet duurzaam. Raalte heeft ook helemaal geen beleid ten aanzien van duurzaamheid. Dus dat lijkt er met de haren bijgesleept. En aan onderhoud kan het ook niet liggen, omdat we het hebben over een wandel- en fietsbrug. Dat kan wel van hout.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.