bomenrij kleedt dorpsrand heeten aan

De zuidzijde van Heeten wordt een stuk groener. Dat heeft het dorp te danken aan de Stichting Wandel- en Fietspaden Heeten en Omstreken die een rij van twaalf inlandse eiken en een haag van haagbeuk geplant heeft langs het Hoogeland. Bestuurslid Ton Elders: “De bewoners die langs het Hoogeland wonen waren stuk voor stuk enthousiast. We hebben overleg gehad over de precieze locatie van de bomen, zodat ze het uitzicht van de bewoners niet in de weg staan.”

Voorzitter Dominique Doedens: “Onze stichting streeft een algemeen maatschappelijk doel na: Realisatie van een netwerk van semiverharde wandel- en fietspaden rond het dorp Heeten, dat waar mogelijk aansluit op andere dorpen. Daarnaast proberen wij met beplanting meerwaarde te bieden, waarbij we natuurlijk zoveel mogelijk aansluiten bij wat in deze omgeving past. Vandaar de keuze voor de inlandse eik en de haagbeuk om deze aankleding van de dorpsrand te realiseren.”

Het onderhoud van dit groen is in handen van de stichting. En wat betreft de paden: Hiervan is tot op heden bijna zes kilometer gerealiseerd. Er zijn subsidiemiddelen beschikbaar voor aanleg en herstel van vijftien kilometer pad in totaal. Er wordt op dit moment hard gewerkt aan de aanleg van een wandelfietspad langs de Bolmansdijk, waarbij ook volop aandacht is voor de landschappelijke inpassing.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.