big blind completeert programma ribsenblues

Met het aantrekken van de bluesband Big Blind uit Noordwijk is het programma van Ribs&Blues 2008 op Eerste en Tweede Pinksterdag rond. En wie naar de line-up kijkt, kan concluderen dat er dit jaar een sterk bezet internationaal programma gepresenteerd wordt.

Want er staan op 11 en 12 mei drie Amerikaanse bands, drie Britse bands, één Belgische band, één Noorse band en enkele Nederlandse bluesbands op het podium. Wie naar de gemiddelde leeftijd van de bands kijkt, valt nog iets op. Er wordt namelijk nog wel eens gezegd dat blues voor de oudere generatie is. Big Blind en Homemade Jamz bewijzen met een gemiddelde leeftijd van respectievelijk 24 en 13 jaar echter het tegendeel.

De laatste toevoeging Big Blind is opgericht in 2006 en heeft als doel opwindende blues te maken. Ze halen hun inspiratie uit oude, maar ook uit de hedendaagse bluesmuziek. In maart 2007 nam de band de eerste demo op en deze werd positief ontvangen. Het wist namelijk de interesse te wekken van het gerenommeerde ‘Cool Buzz Label’. In november 2007 werd vervolgens het eerste echte album uigebracht, genaamd ‘Dressed To Win’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.