betalen projectontwikkelaars voor parkeren

De VVD wil weten onder welke voorwaarden Peconi Vastgoed aan de slag kan met de verbouwing van bakkerij Braam in het winkelcentrum van Raalte. De VVD verwijst daarbij naar voorwaarden die de raad in mei van het vorig jaar heeft opgesteld voor bouwplannen in het centrum.

De aanleg van parkeerplaatsen of het afkopen daarvan is toen bij raadsbesluit geregeld. Ook staat vermeld hoeveel de vierkante meterprijs bedraagt, mocht een ondernemer voor zijn plannen grond van de gemeente nodig hebben.

Parkeerplaatsen moeten aangelegd worden als een nieuw bedrijf meer publiek en dus meer auto’s naar het centrum trekt. Als er boven de winkels of kantoren gewoond kan worden, moet er per wooneenheid ook parkeerruimte komen. Omdat voor nieuwe parkeerplaatsen vaak geen ruimte is, kan de projectontwikkelaar bestaande parkeerplaatsen kopen. Bij aanleg van de huidige parkeerplaatsen nam de gemeente de kosten voor haar rekening. Die kosten kan een projectontwikkelaar overnemen. Het gaat dan om een kleine 4.000 euro per parkeerplaats. Mensen die in de nieuwe appartementen gaan wonen, kunnen een parkeerplaats huren in de parkeerkelder of elders in het centrum.

De VVD vraagt in haar brief of Peconi Vastgoed ook onder deze regels valt. Maar tegelijk wordt het gemeentebestuur ermee nog eens aan herinnerd dat ook Loohuis aan de opgestelde voorwaarden moet voldoen. Loohuis ontwikkelt plannen voor het winkelgebied rondom slagerij Tutert.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.