bert bouwer versterkt trainersstaf kwiek

Voormalig bondscoach van Oranje en Japan, Bert Bouwer, zal in de voorbereidingsperiode op het nieuwe handbalseizoen eenmaal per week de eerste damesselectie van GIBO Groep Kwiek onder handen nemen. Deze wekelijkse training verzorgt hij samen met de Deense trainer Torben Hansen. In eerder stadium werd al bekend dat Bouwer komend seizoen ook als klankbord zal fungeren voor de pas 23-jarige hoofdcoach.

Bert Bouwer heeft zijn sporen in handballand meer dan verdiend. Als bondscoach van Oranje initieerde hij begin jaren negentig ‘Meiden met een Missie’, waardoor het Nederlands vrouwenhandbal een behoorlijke impuls kreeg. Vervolgens werd Bouwer coach van de Deense topploeg GOG-Gudme en het nationale team van Japan. Op het moment is hij tevens docent bij de Europese Handbal Federatie (EHF).

Voorzitter René Schoenaker van de Raalter handbalvereniging is zeer tevreden over de samenstelling van de technische staf voor komend seizoen. “Met Torben hebben we een zeer goede en professionele trainer in huis gehaald. Het feit dat Bert voor hem als klankbord wil fungeren is fantastisch. Torben komt immers uit de Deense profcultuur en in Nederland is handbal nog steeds een amateursport. Bert heeft in beide landen gewerkt en kan – waar nodig – een brug slaan voor Torben.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.