Het jaarlijkse Aspergediner op landgoed Den Alerdinck tussen Heino en Laag Zuthem heeft 4.000 euro opgebracht. Dit bedrag werd afgelopen zaterdagavond, tijdens het diner, overhandigd aan SAVAS, Sallandse Vereniging voor Aangepast Sporten. SAVAS-voorzitter Joop van den Brink die de cheque in ontvangst nam, toonde zich verheugd. “Het geld is zéér welkom. Zo’n groot bedrag hadden we niet verwacht!’’
De Ronde Tafel Zuid-Salland is één van de organisators van het Aspergediner en is een serviceclub van mannen onder de veertig, die gezamenlijk diverse activiteiten ondernemen. Soms puur vermaak, soms ook educatief. “Als serviceclub proberen we ook middenin de maatschappij te staan’’, stelt Mark Oors, namens de Ronde Tafel Zuid-Salland. “Het gaat ons niet alleen maar om de gezelligheid, we willen ook wat bijdragen aan het sociale leven. Vandaar dat we nu al voor de vijfde keer het Aspergediner hebben georganiseerd. De opbrengst gaat elk jaar naar een ander goed doel.’’
De Ronde Tafel Zuid-Salland kwam middels een zoektocht op internet uit bij het goede doel SAVAS. Deze vereniging maakt het voor lichamelijk en verstandelijk gehandicapte sporters uit Salland mogelijk om eens in de week te zwemmen in Tijenraan. Ook ondersteunt de vereniging andere sportactiviteiten. SAVAS heeft honderdtwintig leden en mag rekenen op de steun van dertig vrijwilligers “We gaan een deel van het bedrag gebruiken voor een activiteit voor onze vrijwilligers’’, vertelt Van den Brink. “Maar daarnaast hebben we nog een groot wensenpakket. Veel van onze leden zitten in een rolstoel. Als zij het water in moeten, gaat dat niet vanzelf. Wij willen daar graag goede apparatuur voor aanschaffen.’’
Van den Brink geeft ook te kennen dat de vereniging in een te klein jasje zit. “Er staan momenteel twintig mensen op de wachtlijst.’’ Hij hoopt dan ook dat de steun van de Ronde Tafel Zuid-Salland slechts het begin is van veel moois. Van den Brink nodigde, voordat hij de cheque in ontvangst nam uit handen van Martijn Smit van de Ronde Tafel, dan ook alle aanwezigen uit om in het kader van het maatschappelijk verantwoord ondernemen eens een kijkje te nemen in Tijenraan.
De 135 bezoekers van het Aspergediner genoten ondertussen van een fantastische viergangenmaaltijd. Chefkoks Richard de Haan en Tjalco Zetzema hadden zich weer flink uitgesloofd en trakteerden de bezoekers onder andere op een verrassende amuse als een crème brûlee van kreeft. Tot de aanwezigen behoorde ook topkok Herman den Blijker, die als gast van Nijboer Interieurbouw was meegekomen. Hij liet zich het gebodene goed smaken. “Het is allemaal dik in orde. De bediening is goed, het ziet er hier mooi uit en de tafels worden goed verzorgd’’, zo concludeerde hij.