annie schulten zwaait na veertig jaar af

Na veertig jaar met erg veel plezier gewerkt te hebben aan haar grootste hobby, neemt de altijd ijverige Annie Schulten afscheid van haar winkel in Raalte. Op de dag af is Annie veertig jaar druk in de weer geweest met haar speciaalzaak voor lederwaren en vele rookartikelen, maar nu wil ze haar vrije tijd anders gaan besteden. Hoewel ze in geval van nood vast niet te beroerd zal zijn om nog even bij te springen, zit het er na vandaag op.

Annie’s avontuur in haar eigen zaak begon allemaal in 1968. Haar oom, Harry Spijker, wilde zijn winkeltje wel aan Annie verkopen. Het was een echte droom, want al jaren werkte ze in dienst van anderen. Als verkoopster in een slagerij en bakkerij, en nog vele jaren in de kledingwinkel van Willem Albers. Nu kon ze haar eigen zaak beginnen, maar dan moesten er nog wel een paar examens worden gehaald.

Op 1 april (geen grap) 1968 opende Annie haar deuren in een winkeltje van vier bij vijf meter. Deze bestond grotendeels uit rookartikelen met daarbij inbegrepen een plank met wat tassen. Na ruim zes weken werd de winkel al ruim twee keer zo groot, want Annie wilde graag haar collectie uitbreiden met handtassen en kleine lederwaren. Vanaf toen werden er ook koffers verkocht en veranderde er veel in de winkel.

Niet alleen in de winkel veranderde er veel, maar ook op het gebied van de mode heeft Annie Schulten al een hele revolutie meegemaakt. Een tas moest vanaf de jaren zeventig niet alleen meer functioneel zijn, maar ook modieus. Steeds meer firma’s met steeds meer verschillende modellen verschenen er op de markt. Uiteindelijk bleek het nodig om de winkel nog een paar keer groter te maken en te verbouwen.

De winkel is op dit moment Jan en Thea en zij zetten deze voort volgens de formule die Annie Schulten jaren geleden al verzon. Met veel passie, inzet en enthousiasme staan zij iedere dag hun klanten te woord. Of je er nu moet zijn voor een staatslot, voetbalkaartje, sigaret, portemonnee of een grote reiskoffer, voor iedereen is uitgebreid aandacht. Dat is morgen ook het geval, maar dan word je door Annie niet meer geholpen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.