aed cursisten nu ook echt gediplomeerd

Exact een jaar na de aftrap van ‘Hart voor Lierderholthuis’ heeft de gelijknamige werkgroep de resultaten van het project gepresenteerd. En wat blijkt, de vooraf gestelde doelen zijn ruimschoots behaald. In een jaar tijd zijn er in Lierderholthuis vier Automatische Externe Defibrillators (AED) geplaatst, is er voldoende geld bijeen gebracht voor het onderhoud de komende jaren en hebben alle inwoners informatie over het project ontvangen.

Als belangrijkste en meest opvallende resultaat mag echter wel genoemd worden dat negentig mensen uit dit Raalter kerkdorp de beginselen van het reanimeren onder de knie hebben gekregen. Zij weten allemaal hoe een AED-apparaat gebruikt moet worden. Negentig gediplomeerden op een inwonertal van vierhonderd is een extreem hoog percentage. In de praktijk betekent dit dat er bijna altijd wel een collega, buurman, buurvrouw of verenigingslid in de buurt is die weet wat hem te doen staat bij een hartstilstand van een ander.

Bij dit fantastische resultaat werd op vrijdagavond 18 april stilgestaan in dorpshuis de Kerkehoek met een feestelijke uitreiking van de certificaten aan de cursisten. Hierbij was ook een vertegenwoordigster van de ‘Campagne 6 minuten’ van de Nederlandse Hartstichting uit Den Haag aanwezig. Het projectjaar werd formeel afgesloten door van alle gecertificeerden vervolgens een groepsfoto te maken op het dorpsplein.

De werkzaamheden voor de projectgroep zitten er echter nog niet op. Met de cursusleiding zijn namelijk alweer afspraken gemaakt voor de herhalingscursussen, die gepland zijn in het najaar van 2008.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.