vvd stelt vragen over velden sv raalte

De VVD-fractie heeft burgemeester en wethouders om tekst en uitleg gevraagd naar aanleiding van een behandeling van de twee voetbalvelden van SV Raalte. Die behandeling heeft de velden geruïneerd. Afgelopen weekend werd alles thuis afgelast. Op de foto’s van de velden afgaand, gecombineerd met de regenachtige week die voorspeld wordt, is het nog maar afwachten of de velden voor komend weekeinde wél weer speelklaar zijn.

Salland Centraal bracht de problematiek afgelopen vrijdag aan het licht. In de loop van de dagen daarna pakten andere media de kwestie ook op. Het één en ander leidde op onze site ook tot een grote stroom van reacties, en die liegen er eigenlijk niet om. De verantwoordelijke verzorgers van de sportvelden wordt – zacht uitgedrukt – prutswerk verweten.

Inmiddels heeft de fractie van de VVD dus een aantal vragen gesteld aan de gemeente. De Raalter partijfractie wil namelijk graag weten waarom dit onderhoud van de velden midden in het seizoen moest plaatsvinden? En als daar goede redenen voor zijn, of er dan niet voorkomen had kunnen worden dat de velden onbespeelbaar zouden worden. Mede gezien het feit dat in 2007 al dezelfde problemen hebben gespeeld.

Ook stelt de VVD-fractie enkele vragen omtrent de communicatie met de sportclub. “De berichtgeving doet vermoeden dat de communicatie met de vereniging te wensen over heeft gelaten. Kunt u ons informeren op welke wijze met de vereniging over het onderhoud en de nu ontstane problemen is gecommuniceerd”, vraagt de partij in haar schrijven aan het Raalter college. “In de berichtgeving en de reacties daarop wordt de indruk gewekt dat er met verkeerde materialen is gewerkt. Kunt u ons informeren over de gebruikte materialen en de argumenten daarvoor?”

Natuurlijk is de VVD ook erg benieuwd hoe de gemeente de problemen denkt op te lossen en op welke termijn het college verwacht dat de velden weer bespeelbaar zijn. Tot slot mag de gemeente ook nog uitleggen welke maatregelen er nu worden getroffen om herhaling de komende jaren te voorkomen, gezien het feit dat er in 2007 vergelijkbare problemen zijn geweest.

De fractie acht het dan ook van groot belang dat de argumenten en gemaakte keuzes boven tafel komen en dat alles in het werk wordt gesteld dat de velden op de kortst mogelijke termijn weer goed bespeelbaar zijn en dat herhaling wordt voorkomen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.