vriendenkring mee wint innovatieprijs

Met het project ‘Vriendenkringen’ heeft MEE IJsseloevers op de landelijke MEE-dag de innovatieprijs gewonnen, een bedrag van 15.000 euro. Het doel van dit project is om mensen met een beperking uit het sociale isolement te halen, in te spelen op hun vragen en integratie/participatie in de samenleving te bevorderen.

In een eerste kennismakingsgesprek met een consulent van MEE IJsseloevers wordt aan de deelnemer gevraagd wat zijn of haar interesses en verwachtingen zijn en bovenal wat diegene nodig heeft. Aan de hand van deze informatie zoekt de consulent naar een ‘match’ met andere ‘vrienden’ die zich hebben aangemeld. De vrijwilligers komen uit het netwerk van MEE IJsseloevers.

Wanneer er een ‘klik’ is, dan ontstaat er een vriendenkring. Een vriendenkring bestaat uit maximaal vier of vijf mensen, die het goed met elkaar kunnen vinden en regelmatig bij elkaar komen. De cliënten bedenken zelf wat ze gaan doen, wanneer en waar. De vraag staat centraal en de vrijwilliger ondersteunt hen hierbij. Wil je meer info? Neem dan contact op met Emmely Lefèvre, de consulent Vriendenkringen: 038-4554646.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.