twintig kilometer langste lente licht

‘Als dit kan, dan kan er meer.’ Dat is de slotregel van het Langste Lente Licht gedicht dat gisteren om kwart over acht voorgedragen werd op twintig bruggen tussen Deventer en Lemelerveld. En zo is het, want als dit kan, dan kan er inderdaad nog veel meer.

Twintig bruggen, twintig brughoofden, drieduizend vrijwilligers en om de zeven meter een vuurtje langs het Overijssels Kanaal. Het was een indrukwekkend gezicht om al die lichtjes te zien branden. Maar het is bijna nog indrukwekkender dat Salland zo massaal wilde meewerken om dit mogelijk te maken. Het jubileumjaar van het Overijssels Kanaal is daarmee waardig van start gegaan. In Lemelerveld kwam de burgemeester zelfs een kijkje nemen.

Wij, als Salland Centraal, hadden gevraagd om vooral foto’s te sturen. Nou, die zijn flink binnengekomen. En we hopen op nog veel meer. Want de vele foto’s die wij binnen krijgen gaan ook regelrecht naar de stichting Sallandus. Die maakt er aan het eind van het jaar vermoedelijk een boekje van. Er gaat ook nog een dvd komen. En al het materiaal komt ook goed van pas als straks een grote expositie ingericht gaat worden.

Maar de foto’s zijn voor nu ook vooral belangrijk om een beeld te geven van het Langste Lente Licht. Vele woorden kunnen we vuil maken over deelname, drukte en sfeer… Het beeld op de foto’s doet nog veel meer.

Met dank aan de fotografen Hans Bisschop, Iwan Dijk, F. Grol, Eef Heinen, Ria Kelder, Karin Rass, Annet van Raalten, H. te Riet en er komen er vast nog meer. Zij legden het Langste Lente Licht vast van Lemelerveld tot Deventer.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.