twee oprichters crt stoppen als bestuurslid

Tien jaar geleden is de fietsvereniging CRT Raalte opgericht. Twee van de bestuursleden van het eerste uur houden het nu voor gezien. Voorzitter Jan Binnenpoorte en penningmeester Arri Roelofs zwaaien af op de ledenvergadering van woensdag 26 maart. Voor CRT betekent het dat er een nieuw tijdperk aan zit te komen, waarbij dus ook op bestuurlijk gebied het één en ander gaat veranderen.

De oorsprong van CRT ligt bij de trainingswedstrijden op Ramele, ruim tien jaar geleden. Roelofs en Binnenpoorte waren zowel organisator van als deelnemer aan die wedstrijden. Even later voegden deze wielrenners zich bij de fietscrossvereniging die al in Raalte bestond, de Sallandcrossers. Toen er ook de wens bestond met een toerafdeling te starten, werd CRT opgericht. In de naam zijn de drie verschillende afdelingen gebundeld: Cross-, Ren- en Toervereniging.

Binnenpoorte en Roelofs kunnen terugkijken op een mooie tijd. Hoogtepunt was vorig jaar de opening van het Carmel Wielerpark Ramele. Hier kunnen crossers, wielrenners en mountainbikers uit de voeten. Het Carmel College Salland is een belangrijke partner in het wielerpark en maakt wekelijks gebruik van de baan. Succes was er ook bij het fietsen. Femke Majchrzak eiste vele nationale titels op bij het fietscrossen, terwijl Loes Markerink zelfs wereldkampioen op de weg werd bij de jeugd.

Het nieuwe bestuur van CRT Raalte krijgt een lastige klus om de goede prestaties van de afgelopen tien jaar op zowel sportief als bestuurlijk vlak door te zetten. Een projectgroep adviseerde het bestuur onlangs de onderlinge communicatie en coördinatie te versterken. Zaken die de afdelingen overstijgen moeten vanuit één punt gecoördineerd worden. Daarmee komen die onder verantwoordelijkheid van het hoofdbestuur te vallen.

Het beheer van het wielerpark is daarvan de belangrijkste, maar niet het enige. Ook op het terrein van het clubhuis, sponsoring en ledenadministratie zijn in de nabije toekomst nadere afspraken te maken door het hoofdbestuur. De afdelingen blijven uiteraard van groot belang. De bestuursleden die aanblijven zijn er al druk mee mee aan de slag. Zij krijgen daarbij versterking van Meep Bouw en Johan Kiekebosch, die beiden vanuit de renafdeling komen. Kiekebosch wordt woensdag ook voorgedragen als de nieuwe voorzitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.