Home / archiefcentraal / timboektoe en a mighty heart in olst

timboektoe en a mighty heart in olst

Op vrijdag 21 maart is er weer een filmavond in het Holstohus in Olst, georganiseerd voor alle leeftijden door ‘Maatschappij tot Nut van het algemeen’. Voor de jeugd is er de film Timboektoe, voor volwassenen draait er de film A Mighty Heart, waar internationale sterren als Angelina Jolie, Dan Futterman en Archie Panjabi in meespelen.

Timboektoe gaat over een meisje Isa, die met haar oudere broer Kars moet verhuizen omdat hun ouders het toer omgooien en een camping in Frankrijk beginnen. Net als de camping van haar ouders het lijkt te gaan redden, blijkt er een andere camping geopend te worden die hen de oorlog verklaart. Een vlotte verfilming van het gelijknamige boek van Carry Slee.

A Mighty Heart is een adembenemende vertelling over de laatste dagen van de Amerikaanse journalist Daniel Pearl, die in 2002 in Pakistan door moslim-fundamentalisten werd gedood. In luttele minuten wordt in deze film een netwerk zichtbaar van stromannen, criminele organisaties en schimmige types. Allemaal hebben ze op een of andere manier te maken met de verdwijning van de journalist. A Mighty Heart is de verfilming van het boek dat Mariane Pearl schreef nadat zij weduwe was geworden.

De film Timboektoe begint om 18.30 uur en A Mighty Heart om 20.30 uur. Het Holstohus huist aan de Jan Schamhartstraat 5. De volgende filmavond staat voor 25 april op het programma. Kijk voor meer informatie ook eens op www.kulturhusolstwijhe.nl.

Lees ook

Het licht staat op groen: Festival De Vecht gaat door

OMMEN – Van vrijdag 20 tot en met zondag 29 augustus aanstaande vormt de rivier …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.