storing essent eerder regel dan uitzondering

De elektriciteitsstoring die gisteren een groot deel van Salland heeft getroffen, blijkt helemaal niet zo zeldzaam te zijn. Wie het logboek van Essent Netwerk erbij pakt ziet dat er de afgelopen maand maar liefst 52 storingen zijn geweest in Overijssel. En wie het hele spreidingsgebied van Essent als maatstaf neemt raakt al helemaal niet uitgeteld. Een stroomstoring op het netwerk van Essent blijkt eerder regel dan uitzondering te zijn.

Maandag knalde de stroomvoorziening er in een groot deel van Salland helemaal uit. Heeten, Wesepe, Raalte, Lemelerveld en Heino zat ongeveer een kwartier zonder stroom. Dat is vervelend, maar het kan blijkbaar nog vele malen erger. Op 4 maart zaten duizend inwoners van Haaksbergen de hele avond in het donker, terwijl er op 1 maart tienduizend gedupeerden waren in Kampen. Een schakelstation leverde toen bijna drie uur geen stroom.

De stroomstoringen blijken vaak spontaan te zijn ontstaan, zo wordt duidelijk uit het overzicht van Essent. Maar minstens zo vaak treedt een storing op als gevolg van graafwerkzaamheden waar dat eigenlijk niet hoort. Bij die werkzaamheden wordt namelijk wel erg vaak een belangrijke kabel geraakt, en het duurt meestal een behoorlijke tijd voordat dit weer is opgelost. In sommige gevallen gaan daar zelfs meerdere dagen overheen.

Het aantal mensen dat slachtoffer is van een stroomstoring blijft overigens vaak beneden de honderd. In enkele gevallen noteert het logboek van Essent een kleine duizend gezinnen, met heel af en toe een uitschieter naar een nog groter bereik. Indien je écht schade hebt ondervonden van de storing van gistermiddag kun je die niet verhalen op Essent, dat kan namelijk pas wanneer de storing langer dan een uur heeft geduurd. Wil je toch een poging tot compensatie wagen, dan kan dat via dit formulier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.