sneeuwbuien in aantocht en de lente dan

Na het stormachtige begin van de meteorologische lente, dienen zich nieuwe problemen aan. Door sneeuwbuien en opvriezing kan het de komende dagen soms behoorlijk glad zijn. Op sommige plaatsen kan een paar centimeter vallen, aldus het KNMI.

Het KNMI raadt daarom iedereen aan om de komende dagen de weerberichten en extra waarschuwingen in de gaten te houden, zeker als je de weg op gaat. “Winterse buien leiden tot een grillige verdeling van de neerslag: Op de ene plek valt nagenoeg niets of gewoon regen, terwijl een andere plek een laagje sneeuw kan krijgen. Ook onweer en hagel zijn mogelijk en daarmee zijn het typisch maartse buien.”

Zo’n weertype met periodiek sneeuwbuien is volgens het KNMI heel gewoon voor deze tijd van het jaar, maar zal na de afgelopen zachte winter voor velen wennen zijn. Eigenlijk maakte iedereen zich langzamerhand al op voor de lente. Mede omdat ook de tuin hier en daar begint te bloeien. Het is niet te hopen dat al die mooie bloemetjes de komende dagen weer worden verwoest door kou en sneeuw. Gelukkig heeft Benne Solinger al wat fraaie foto’s gemaakt.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.