smeekens speelt geen enkele rol in nagano

Sprinter Jan Smeekens is er niet in geslaagd om zijn seizoen af te sluiten met een medaille op de WK afstanden in Nagano. De Raaltenaar speelde vanochtend geen enkele rol op de 500 meter en eindigde uiteindelijk als zestiende.

Net als Smeekens deden ook de andere Nederlanders niet mee in de strijd om de podiumplaatsen. Van het drietal bracht Jacques de Koning het er met de twaalfde positie in de eindrangschikking nog het beste vanaf. Simon Kuipers werd vijftiende. “Op de 500 meter doen wij niet echt mee”, zei Kuipers naderhand voor de camera’s van de NOS. “Dat wisten we. Toch had ik, wat mezelf betreft, graag gezien dat het verschil met de wereldtop wat minder was geweest.”

Het goud ging op de 500 meter naar Jeremy Wotherspoon. De Canadese schaatser was de beste over de twee ritten. Als enige reed Jeremy Wotherspoon in de M-Wave twee keer onder de 35 seconden: 34,78 en 34,68. Hij haalde daarmee zijn allereerste mondiale titel binnen sinds zijn sabbatical die hij vorig jaar nam. “Ik wist dat ik dit kon. Anders was ik niet teruggekeerd.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.