savas raalte beleeft geweldige dag op ek

Een delegatie van SAVAS Raalte (de Sallandse Vereniging voor Aangepast Sporten) heeft het afgelopen weekend een bezoek gebracht aan het EK zwemmen in Eindhoven. Het was voor het eerst sinds 1966 dat Nederland weer zo’n Europees toernooi mocht organiseren. Op donderdag werd in het zwembad de Tongelreep begonnen met het synchroonzwemmen, in de dagen erna volgde het langebaanzwemmen en schoonspringen.

Op zaterdag 22 maart waren Jo-Ann, Femke, André, Cyrille en Jelmer van SAVAS Raalte uitgenodigd om zelf een demonstratie tijdens dit EK te zwemmen. Tegen een uurtje of vier vertrok de groep vanaf sportpark Tijenraan richting Eindhoven. Eenmaal daar was het wachten op de accreditaties, waarmee ook toegang verschaft kon worden tot kleedkamers, catacombe en ereloge van het zwembad.

Na een korte indruk van het stadion en de sfeer was het voor de vijf zwemmers de tijd om zich om te kleden. De leden van SAVAS kwamen naast het toeschouwen van het EK natuurlijk ook naar Eindhoven om zelf een demonstratie te geven. Eerst de heren, daarna de dames. Onder luid applaus betraden zij allemaal de zwemarena, nadat zij eerst een laatste peptalk kregen van Peter Faber.

Na de vijftig meter vrije slag voor zowel de dames als de heren zat de demonstratie er al weer op. Gauw omkleden om de finales bij de professionals te bekijken. Onder het genot van een hapje en een drankje zagen de zwemmers enkele spannende wedstrijden. Pas om half negen werd de terugreis naar Raalte weer ingezet, alwaar zij later op de avond moe en voldaan weer aankwamen. Voor de foto’s verwijzen we graag door naar het album op de website van SAVAS Raalte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.