sallandse handbaltalenten met oranje mee

De Wijhese Sharina van Dort is net op tijd hersteld van haar spierblessure. De speelster van GIBO Groep Kwiek is gisteren dan ook met Jong Oranje mee naar het WK-kwalificatietoernooi in Montenegro afgereisd. Dit weekeinde neemt Jong Oranje het op tegen Griekenland, Montenegro en Rusland. De groepswinnaar kwalificeert zich voor het WK. Ook Roos van Breukelen uit Olst is weer blessurevrij en is mee naar Montenegro.

Bondscoach Tijsterman is opgelucht dat beide speelsters mee kunnen spelen in het kwalificatietoernooi. “Het is een zware poule waarbij er ook nog maar eens één doorgaat”, aldus Tijsterman. “Ik ben in ieder geval wel blij dat we een gunstige loting hebben waardoor het toernooi voor ons opbouwend is. Als het gaat zoals ik hoop, is het laatste duel tegen Rusland beslissend.”

“Ik heb er een goed gevoel bij, maar het is altijd afwachten hoe het in de praktijk gaat uitpakken”, vervolgt de bondscoach. “De kans is aanwezig dat we ons kunnen kwalificeren voor het WK, maar dan moet alles kloppen en iedereen top spelen. Uiteindelijk zijn het de meiden die het moeten doen. Zij zullen het uiteindelijk zelf moeten afmaken op het veld. Ik kan dan alleen nog maar proberen bij te sturen als het zover is.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.