sallanders spelen geen rol in ster van zwolle

De Sallanders hebben vandaag slechts een bescheiden rol gespeeld in de 48e editie van de Ster van Zwolle. Germ van der Burg uit het Friese Nijland mocht zich na ruim 175 kilometer de sterkste van alle renners noemen. Op de Ceintuurbaan in Zwolle zegevierde de dertigjarige coureur, nadat hij kort daarvoor uit een kopgroep van vijf renners was ontsnapt. Arnoud van Groen uit Amsterdam werd tweede, de derde plaats was voor Fulco van Gulik uit Apeldoorn.

Voor Van der Burg is zijn overwinning al de zeventiende zege bij de neo-profs. De Ster van Zwolle wist hij echter nog niet eerder op zijn naam te schrijven. Sterker nog, vorig jaar moest hij de strijd al na vijftien kilometer staken toen hij betrokken raakte bij een massale valpartij. Daarbij brak de coureur zijn arm, waardoor hij lange tijd moest revalideren. De winst van vandaag is dan ook een grote revanche.

Waar de eerste vijftien kilometer verleden jaar erg rommelig verliepen, daar was er dit jaar niets aan de hand. De koers ging namelijk geneutraliseerd van start. In Wijhe waren er door de hevige weersomstandigheden problemen ontstaan bij het spoor, hetgeen de koers zou kunnen opbreken. De organisatie heeft daarop besloten om de koers tot voorbij Wijhe geneutraliseerd te laten verlopen. Daarna barste het geweld wel los, en was er snel sprake van een langgerekt veld.

In Raalte stond Salland Centraal met twee fotografen langs de kant van de weg. Annet van Raalten maakte wat foto’s op de Wijheseweg bij binnenkomst in Raalte, terwijl Dick Vloedgraven juist bij het verlaten van Raalte enkele renners op de gevoelige plaat vastlegde. Het gevolg daarvan is de volgende fotoreportage. Of winnaar Van der Burg ook te zien is en wie dat dan precies moet zijn, is ons helaas onbekend.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.