rookverbod in feesttent goede zaak

Commentaar – Ja ja, dat is nog even schrikken als je beseft wat die nieuwe rookwet teweeg brengt. In een restaurant, daar kunnen we het nog wel billijken dat er een verbod komt. In het café wordt het al wat ingewikkelder. In een discotheek, dat kunnen we eigenlijk niet eens geloven. Maar nu: Een feesttent, mag het daar ook niet meer? Dat kan toch helemaal niet?

Wel mooi, die reacties. Iemand van onze redactie was in januari anderhalve week in New York. Daar mag je al lang en breed niet meer roken in cafés. Bij een optreden van de legendarische soulheld Isaac Hayes in BB King Blues Club rookte niemand. Hartje Manhatten. Niemand rookte! Daar kan Harry Muskee niet tegenop. En toch is diezelfde Harry Muskee nu net het icoon waar Ribs&Blues mee schermt als het gaat om het rookverbod. “Kun je je dit voorstellen zonder roken?” Ja dus. Kijk naar New York. Naar de bluesclub van BB King. Waar heb je het dan over.

Het is gewoon een kwestie van wennen. We kunnen ons ook nog herinneren toen er ineens niet meer gerookt mocht worden in openbare gebouwen. In de bibliotheek bijvoorbeeld. Kunnen we ons nú nog voorstellen dat het wél mag? De nieuwe wet gaat ook verbieden dat er in jeugddisco’s als in Haarle niet meer gerookt mag worden. Mooi toch? En sportkantines. Belachelijk toch dat daar nu nog gerookt wordt?

Tentfeest of niet, het rookverbod is fantastisch.

logo

In het commentaar geeft de redactie van Salland Centraal, iedere zondag om 11.30 uur, een visie op actuele zaken. We nodigen je uit te reageren op die visie, die overigens niet altijd redactiebreed unaniem wordt ondersteund.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.