robben vertrouwenscommissie unaniem

Het besluit om Piet Zoon voor te dragen als nieuwe burgemeester van de gemeente Raalte, wordt unaniem gesteund door de leden van de vertrouwenscommissie. Volgens Henk Robben, voorzitter van die commissie, is het unanieme besluit tot stand gekomen na goede voorbereidingen.

“Er is op een gegeven moment een zeer duidelijke profielschets opgesteld – mede op basis van input van de inwoners – en daar zijn we dan ook zeer zorgvuldig mee omgegaan”, aldus Robben, die over de overige twaalf sollicitanten helemaal niets wil (en mag) zeggen. “Op basis van de brieven kwamen wij al vrij snel uit op zes kandidaten en vervolgens bleven er drie over voor een tweede gesprek. En tot slot hebben we een keuze gemaakt uit de twee belangrijkste gegadigden.”

Wanneer Piet Zoon precies begint in Raalte is niet bekend, maar Robben hoopt zo spoedig mogelijk. “Niet dat we graag snel van Pieter van Veen af willen, maar de zomer is zeker geen prettige periode om te starten als burgemeester. Hoogstwaarschijnlijk begint Zoon dus tijdig voor de zomervakantie”, zegt Robben, die tot slot nog laat weten dat de nieuwe burgervader van Raalte in ieder geval voor een periode van zes jaar (één besturingsperiode) beschikbaar is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.