provincie legt uit nieuwe strepen op de weg

Een klein promotieteam van de provincie Overijssel struint sinds maandag langs de deuren om foldermateriaal van een nieuwe campagne te verspreiden. In Restaurant Dalzicht in Nijverdal is namelijk de folderweek ‘Nieuwe strepen op de weg’ van start gegaan. Na toespraken van gedeputeerde Job Klaasen, directeur Hans Wille van Rijkswaterstaat OostNederland en Rob Gremmen van de ANWB vond buiten het officiële startschot plaats.

Het promotieteam bestaat uit jonge en enthousiaste vrijwilligers die met een opvallende auto op pad gaan met twintigduizend voorlichtingsfolders. Het team bezoekt in één week alle drukke locaties in alle Overijsselse gemeenten. Op vrijdag is het team te vinden in de gemeenten Olst-Wijhe en Raalte, zaterdag brengt zij een bezoek aan Dalfsen.

Het project ‘Nieuwe strepen op de weg’ is een samenwerking van provincie Overijssel, Regio Twente, Regionaal Orgaan voor de Verkeersveiligheid in Overijssel, de polities IJsselland en Twente, de ANWB, Rijkswaterstaat Oost-Nederland en de gemeenten.

Uit onderzoek van de ANWB is gebleken dat weggebruikers de betekenis van de nieuwe strepen op de weg buiten de bebouwde kom niet goed kennen. Met name de groene middenstreep roept veel vragen op. Daarom heeft de provincie Overijssel, samen met haar partners, een voorlichtingscampagne op touw gezet. Naast de nieuwe folders worden ook andere middelen ingezet, zoals een website, mottoborden langs de wegen en een artikel in huis-aan-huis bladen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.