programma deventer op stelten bekend

Het internationaal straattheater- en spektakelfestival ‘Deventer op stelten’ wordt dit jaar gehouden van vrijdag 4 tot en met zondag 6 juli. Drie dagen lang staat de historische binnenstad van Deventer dan weer in het teken van theater op stelten en spektakel op hoog niveau.

Op ’t programma staan dit jaar theatergezelschappen uit Frankrijk, Spanje, Australië, Denemarken, Duitsland, België en Nederland. Hoogtepunten zijn onder andere ‘La Grande Parade’ van de groep Compagnie Off uit Frankrijk en natuurlijk de wereldpremière van ‘Don Quixote’ van Theater Gajes uit Deventer. De toegang voor het gehele festival is gratis. Het volledige programma staat in juni op staging2.deventeropstelten.nl.

‘Deventer op stelten’ is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een groots festival op het gebied van professionele podiumkunsten en biedt podium aan absolute topacts. Een straattheaterfestival op stelten is uniek in Nederland en zelfs in Europa. Op het programma staat internationaal steltentheater, maar ook openluchtvoorstellingen en theaterspektakels hoog boven iedereen uit.

Het festival brengt een breed scala aan voorstellingen. Van groots en meeslepend tot ingetogen en kleinschalig, van komisch en acrobatisch tot diepgravend. Vorig jaar is het festival bekroond tot ‘Leukste Stadsevenement van Nederland 2007’ door de Stichting Nationale Evenementenprijzen. ‘Steeds een beetje nieuw en altijd groots’, aldus het juryrapport.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.