onbekend poeder in brievenbus solvay olst

Personeel van Solvay Pharmaceuticals heeft maandagmorgen witte poeder aangetroffen in de brievenbus van het bedrijf in Olst. De meldkamer van de gezamenlijke hulpdiensten werd meteen gealarmeerd en direct daarna zijn door Solvay en de hulpdiensten maatregelen getroffen om verdere besmetting te voorkomen.

De openbare weg in de omgeving van het bedrijf werd afgesloten. Het bedrijf zelf ook. En alle werknemers moesten binnen blijven. De drie personeelsleden die in aanraking waren geweest met het poeder, zijn ontsmet en van schone kleren voorzien en daarna tijdelijk in quarantaine geplaatst. Van het witte poeder zijn door de brandweer monsters genomen en deze zullen door de RIVM in Rijswijk worden onderzocht. Dit onderzoek zal een aantal dagen in beslag nemen.

Uit onderzoek door de hulpdiensten bleek dat er geen sprake was van dreiging. De brievenbus van Solvay is door de brandweer ontsmet. Daarna werd de afsluiting opgeheven en kon iedereen in het bedrijf weer gewoon aan het werk. Om ongeveer 12.00 uur werd de weg weer vrijgegeven voor het verkeer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.