olst wijhe opent de jacht op zwerfafval

Wethouder Cor van den Berg neemt vrijdag (14 maart) om 13.30 uur een complete dagoogst aan zwerfafval in ontvangst van de ‘Salland Beheer Ploeg’. Daarmee geeft hij het startsein voor het nieuwe zwerfafvalproject in de gemeente Olst-Wijhe.

Om dat moment te ondersteunen is Bep van de ‘Deventer Schoon Familie’ bereid gevonden om op de vrijdagmarkt van 14 maart in Olst zakjes bloemzaad uit te delen, aan mensen die netjes met hun afval omgaan. De gemeente wil hiermee graag nog eens het belang van een schoon Olst-Wijhe onderstrepen. Tevens wil de gemeente mensen die meedoen aan de grote schoonmaakactie op zaterdag 15 maart hiermee een hart onder de riem steken. Het is de ludieke start van een tweejarig zwerfafvalproject om met een uitgekiend pakket van maatregelen de gemeente Olst-Wijhe nog schoner te krijgen.

Uit een nulmeting in 2007 blijkt dat zwerfafval vooral ligt op een aantal specifieke plekken, de meeste delen van de gemeente zijn overigens al schoon tot zeer schoon. Eén van de maatregelen om het zwerfafvalprobleem aan te pakken is het instellen van een Salland Beheer Ploeg. Buurtbeheerbedrijf Cambio uit Deventer is gevraagd om de ploeg samen te stellen, met mensen die een uitkering hebben van de gemeente. Reiniging is al vele jaren de grootste specialiteit van Cambio uit Deventer. Dankzij Cambio krijgen heel veel mensen de mogelijkheid om in een beschermde werkomgeving werkervaring en -ritme op te doen. De Salland Beheer Ploeg gaat dan ook in de loop van 2008 regelmatig in Olst-Wijhe op diverse plekken extra schoonmaken.

Bep is blij met deze actie van de gemeente Olst-Wijhe. Bep is nogal poetserig ingesteld en houdt niet van propjes, bakjes, papiertjes en ander zwerfafval dat op straat ligt. Je ziet haar dan ook altijd met een bezem in de hand. Hoe dat zwerfafval daar komt is voor haar soms een raadsel. Maar het kan daar ook niet blijven liggen, dus helpt ze graag mee poetsen. Een deel van haar familie woont bovendien in Olst-Wijhe, en ze hoort regelmatig dat ze zich ergeren aan het zwerfafval op straat. Het is dan ook niet toevallig dat ze door de gemeente is gevraagd om mee te helpen de zwerfafvalactie kleur en inhoud te geven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.