nieuwe werkwijze peuterspeelzalen raalte

Wethouder Roger de Groot heeft maar liefst 35 leidsters van de Peuterspeelzalen Raalte een certificaat overhandigd. Zij hebben allemaal met succes de opleiding voor Voor- en Vroegschoolse Ontwikkelingsstimulering (VVO) gevolgd. De certificering is een grote extra stimulans voor verdere professionalisering van de peuterspeelzalen en wordt gezien als een soort beloning voor de vernieuwde werkwijze die wordt gevoerd.

Voor- en vroegschools betekent dat het programma geschikt is voor peuterspeelzalen en de kleutergroepen van de basisschool. “Het werken volgens de VVO-methode helpt onze leidsters om hun programma nog beter af te stemmen op de ontwikkeling van de peuters”, vertelt Eveline Angeneind, directeur van de stichting. “De uitreiking van de certificaten is voor hen een extra bevestiging van hun kunnen en voor de organisatie een kwaliteitsverbetering. We zijn enorm trots op de stappen die we in de laatste periode hebben kunnen maken.”

Volgens Angeneind betekent het werken met de vernieuwde werkwijze in de dagelijkse praktijk van de peuterspeelzaal dat er onder andere wordt gewerkt met thema’s en een spannende doos. “In de doos zitten een prentenboek en voorwerpen die horen bij het boek en de woorden en begrippen die in het thema centraal staan. Als een leidster merkt dat het voor een peuter lastig is om het thema te volgen, dan geeft de leidster extra aandacht aan deze peuter of een kleine groepje. Dit versterkt het zelfvertrouwen van peuters en zorgt dat zij meer leren.”

“Het feit dat de leidsters zich de afgelopen twee jaar zo toegewijd hebben ingezet om de VVO-werkwijze eigen te maken, beloon ik graag”, aldus wethouder De Groot. “De vernieuwde aanpak van Peuterspeelzalen Raalte heeft namelijk ook een positief effect op het jeugdbeleid van onze gemeente. Bovendien plukken onze basisscholen hier de vruchten van. De peuters worden namelijk goed voorbereid op datgene wat en hoe ze op de basisschool gaan leren. En ook voor de bekendheid van Raalte is het goed, want landelijk gezien zijn we met ons peuterspeelzaalwerk zeer vooruitstrevend!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.