nieuwe plannen voor de acht van raalte

Er zijn weer nieuwe bouwplannen om een deel van het laatste stukje van het Raalter winkelcentrum vlot te trekken. Slager Tutert wil rondom zijn winkel een soort van versstraat creëren, met appartementen op de bovenverdieping. Hij ontwikkelt de plannen samen met de Loohuis Bouwgroep.

De bedoeling is dat Loohuis de grond koopt van Tutert en de gemeente om de plannen vervolgens te ontwikkelen. In de Stentor van vandaag staat te lezen dat de bouwplannen dit jaar al moeten beginnen en dat je er volgend jaar de kerstinkopen al kunt doen.

Dat klinkt erg voortvarend, met name omdat eerdere plannen na marktonderzoek de prullenmand ingingen. In Raalte is op dit moment niet voldoende behoefte aan nieuwe winkelruimte, net als dat er geen behoefte is aan nieuwe appartementen. Tutert en Loohuis leggen dat naast zich neer en denken dat er nog ruimte is in de markt voor hun plannen.

Als de plannen doorgaan, blijft renovatie aan de overkant van de straat nog over als laatste stap in ‘de acht van Raalte’ die er voor moet zorgen dat het winkelcentrum van Raalte een aangesloten wandellus wordt. Aan die overzijde zit onder meer de Mitra en een Turkse specialiteitenzaak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.