negen plakken voor rhonradturnsters op nk

SV Raalte heeft dit weekend goed gescoord bij het Nederlands Kampioenschap rhönradturnen in Ede. De ploeg uit Raalte ging naar huis met maar liefst twee gouden medailles, vier zilveren plakken en drie derde plaatsen.

Voor Elise Elshof en Marjolein Heuven betekende hun zege dat zij met succes hun titel wisten te prolongeren, vorig jaar werden zij immers ook al kampioen. Dit jaar deden zij dat echter in een leeftijdscategorie hoger, waarbij de concurrentie ook nog eens veel sterker was. Beide dames turnden zeer stabiel en beheerst, waardoor ook de moeilijke elementen tot een goed einde werden gebracht.

Zilver was er voor Shirley Holterman met het onderdeel springen in de categorie tot 15-jarigen. Wiljanne Regeling werd tweede met haar sprongonderdeel in de categorie 15 jaar en ouder. Kimberly Holterman nam voor het eerst deel aan het NK en werd tweede in de L5 en mocht plaatsnemen naast haar clubgenoot Alyssa van der Zon, die tevens zilver kreeg. De bronzen podiumplaatsen waren er voor Romy Wichink Kruit, Marjolein Heuven met haar tweede oefening en Wiljanne Regeling met haar vrije oefening.

Ook is er een eervolle vermelding voor Eline te Wierik, die in de hoogste categorie (turnen op muziek) net buiten de prijzen viel, zij eindigde op een vijfde plaats. Rianne Verschuur eindigde in de A-lijn op een vierde plaats. Dat is opmerkelijk, aangezien zij nog herstellende was van een zware groep. Esmee Nijlant viel ook tweemaal net buiten de prijzen. Zowel met het springen als met haar vrije oefening eindigde ze op een vierde plek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.