neerslager kijkt niet vreemd op van sneeuw

Terwijl de sneeuw als sneeuw voor de zon verdwijnt, kregen wij nog een paar fraaie sneeuwfoto’s binnen. De foto’s zijn gemaakt in de gemeente Olst-Wijhe, onder andere dichtbij de IJssel. Zo is door de vaste bezoeker van Salland Centraal het ‘standbeeld van de neerslager’, even buiten het dorp Den Nul, op de plaat gezet.

Neerslager is een zéér oud beroep. In de steenfabrieken was het de taak van de neerslager om de met klei gevulde steenvormen op de baan te slaan, waarna de nog natte bakstenen vervolgens konden drogen. Hierna werden de stenen gebakken in de oven. Het werk werd tijdens de industriële revolutie overgenomen door droogkamers. Ter ere van alle neerslagers – want het was zeer zwaar werk – werd er lang geleden een groot standbeeld bij Den Nul geplaatst. En zoals te zien op de foto, kijkt de neerslager niet vreemd op van een beetje sneeuw.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.