muziekkoepel heino wacht op groen licht

Het is momenteel al een tijdje stil rond de nieuwe muziekkoepel in Heino, maar achter de schermen wordt er hard gewerkt om het project te doen slagen. De Commissie Muziekkoepel Heino is ook zeer ingenomen met de financiële ondersteuning van onder andere de Rabobank Salland en het Prins Bernard Cultuurfonds. Ook de lokale sponsoring begint inmiddels op gang te komen. De eigen teller staat nu al rond de 25.000 euro.

Voor de realisering van de muziekkoepel is echter een veel groter bedrag nodig. De commissie hoopt dan ook snel op goedkeuring van de gemeente Raalte voor het project, zodat er ook aanspraak kan worden gemaakt op subsidie van de provincie Overijssel en een Europese subsidie. De gemeente Raalte moet groen licht geven voor de realisering van het project en zegt de draagkracht onder de Heinose gemeenschap als belangrijk ijkpunt te nemen.

Volgens de Commissie Muziekkoepel Heino is er alle reden om de muziekkoepel doorgang te laten vinden. Er zijn namelijk al dertien plaatselijke verenigingen die positief hebben gereageerd op het projectplan, dus volgens de commissie zit het met die draagkracht wel goed. Zonder de toezegging van de gemeente gaat het plan echter niet door en kan de commissie naar een subsidie fluiten, terwijl deze – zeker voor dit soort initiatieven – wel aanwezig zijn.

De gemeente Raalte heeft al steun toegezegd aan het plan, maar dat stuitte weer op bezwaren bij de bewoners van de Plataan in Heino, waar de muziekkoepel moet komen te staan. Uit protest tegen de koepel in de Hof van Rakhorst, stuurden zij begin dit jaar een brief met petitie voorzien van 43 handtekeningen naar de gemeente Raalte en wethouder Gerard Elferink.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.