Home / archiefcentraal / michel tielbeke geplaatst voor paralympics

michel tielbeke geplaatst voor paralympics

De Raaltenaar Michel Tielbeke heeft zich afgelopen weekeinde geplaatst voor de Paralympische Spelen in Peking. Tielbeke nam met het Nederlandse team deel aan een kwalificatiewedstrijd in het Deense Esjberg. De Spelen worden in september van dit jaar gehouden in China.

Tielbeke was naar Esjberg afgereisd om op maar liefst vier afstanden een paralympische limiet te zwemmen. Dat lukte alleen op vrijdag bij de tweehonderd meter wisselslag, dus een ticket naar Peking kon vanaf dat moment worden geboekt.

Met die wetenschap nam de zwemmer ook deel aan de honderd meter schoolslag en honderd meter rugslag op de zaterdag, en de vijftig meter vrije slag op zondag. Daar zwom hij echter geen limiet. De reden dat Michel Tielbeke zich heeft geplaatst voor de Paralympische spelen en niet voor de Olympische Spelen, komt doordat hij het Syndroom van Usher heeft.

Noot van de redactie: Na het verschijnen van het oorspronkelijke artikel is er enige consternatie in reacties hieronder ontstaan over de inhoud daarvan. Na overleg is het artikel lichtelijk aangepast en zijn de betreffende reacties verwijderd. De redactie verzoekt om volgende reacties vanaf nu met name te richten op de puike zwemprestaties van Michel Tielbeke.

Lees ook

Bootcamps voor sporters met beperking

REGIO – Om fit aan de start van het nieuwe seizoen te verschijnen organiseren de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.