luttenbergse bazar vooral heel gezellig

De vrijwilligers van dorpshuis Elckerlyc in Luttenberg kijken terug op een geslaagde bazar. Een zeer geslaagde editie zelfs, want het dorpshuis stond twee avonden en een middag bomvol. En het was er vooral héél gezellig.

De jaarlijkse bazar staat inmiddels steevast op de Luttenbergse agenda. Al voor de 24e keer organiseerden de vrijwilligers van Elckerlyc dit jaar het geldinzamelingsweekend voor het dorpshuis. Een goede formule, want ook dit jaar was het drie dagen op rij volle bak. De formule is vrij simpel. Een grote playbackshow met een kleine dertig deelnemende groepen en een grote loterij.

En tussen de optredens door kunnen de kinderen prijzen winnen met touwtje trekken en blikgooien, terwijl het oudere publiek hetzelfde kan door een envelop te trekken of te darten. Alles tegen een kleine vergoeding, die weer ten goede komt aan ’t dorpshuis. En dus doet iedereen mee, terwijl er tussendoor bijgepraat wordt met dorpsgenoten. Kinderen en volwassenen lopen door elkaar, de één met een zojuist gewonnen prijsje in de hand en de ander met een glas bier.

Op het podium, waar alle finalisten gebroederlijk bij elkaar staan, worden High School Musical en De Zonnebrilletjes gekroond tot winnaars van de playbackshow. En voor deze artiesten eist de presentator terecht een applaus van het publiek. Dat krijgt ie, maar al snel worden de oude gesprekken weer opgepakt. Want hoewel er elk jaar weer van alles is te doen, draait het allemaal uiteindelijk om een gezellig weekend. Daar is Elckerlyc het meest bij gebaat, en daar is het ook dit jaar weer in geslaagd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.