lot brede school heino in handen van raad

Het Raalter college van burgemeester en wethouders ziet geen bezwaren tegen plannen voor een brede school in de omgeving van sporthal Hoogerheyne in Heino. Die conclusie trekt ’t college uit een verkeerskundig onderzoek. Wethouder Roger de Groot: “Er is geen sprake van onacceptabele nadelen om de basisscholen, peuterspeelzaal en kinderopvang te concentreren.”

De hoofdconclusie van het verkeerskundig onderzoek is dat in de parkeerbehoefte kan worden voorzien, zowel voor het halen en brengen als voor het personeel en de bezoekers. Daarnaast kan volgens het rapport de verkeersafwikkeling ook op een goede en zeer veilige manier plaatsvinden, mede gelet op de te verwachten toename van het verkeer over de verschillende toevoerwegen. En tot slot heeft het plan vanuit verkeerstechnisch oogpunt, mits een paar kleine maatregelen, geen onacceptabele nadelen voor de omgeving.

Wethouder De Groot is tevreden over het onderzoek en is vooral blij met de rol van de klankbordgroep in het gehele proces. “De samenwerking met de omwonenden is ons goed bevallen en wij willen deze samenwerking ook graag voortzetten bij de verdere uitwerking.” Maar of de plannen daadwerkelijk worden uitgewerkt is aan de Raalter raad. Die neemt eind april definitief een besluit. “Het wordt dus een ‘go or no go’ voor de brede school in Heino.”

Volgende maand wordt er overigens tevens een verkeerskundig onderzoek uitgebracht met betrekking tot de vergelijkbare plannen voor een brede school achter de Pauluskerk in Raalte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.