llinke soep tv neemt gentech op de korrel

De opschudding die door de mogelijke komst van een genetisch proefveld in de gemeente Dalfsen is ontstaan, is ook landelijk gezien niet onopgemerkt gebleven. Komende zaterdag besteedt LLinke Soep TV op Nederland 3 aandacht aan het genetische proefveld. LLinke Soep TV is een programma voor lifestyle en duurzaam consumeren. Wekelijks zijn de presentatoren op zoek naar groene antwoorden, en gentech is inmiddels een hot item…

De reden dat gentech wordt opgenomen in het programma, komt ook een beetje door Salland Centraal, zo laat een woordvoerder doorschemeren. In Hilversum is het namelijk opgevallen dat in deze regio, en met name op deze site, veel discussie en ophef is ontstaan over de plannen van het Amerikaanse Monsanto om te experimenteren met genetisch gemanipuleerd maïs. Dat wordt nu voortgezet op de landelijke tv, zaterdag om een uurtje of negen.

Naast de discussie over genmaïs besteedt het tv-programma zaterdag ook items aan comfortabel, luxe én duurzaam leven. Samen met Sophie Hilbrand en Filemon Wesselink overnacht presentatrice Froukje daarvoor in de klimaatneutrale blokhut van Natuurmonumenten en test vijf handige hebbedingen. Ook wordt er gekeken naar wat voor rotzooi al onze elektronische apparaten precies uitscheiden, en wat er mee wordt gedaan. De acteur Hugo Metsers vertelt tot slot wat híj doet voor een beter milieu.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.