Home / archiefcentraal / leerlingen voeren actie tijdens ribsenblues

leerlingen voeren actie tijdens ribsenblues

Zeven eerstejaars leerlingen Verpleegkunde en Verzorging (Lynn, Anouk, Claudi, Ellen, Ilona, Martine en Suzan) van de Landstede in Raalte gaan tijdens het Ribs&Blues Festival 2008 actie voeren om geld in te zamelen voor een ziekenhuis in Mpongwe (Zambia).

Het zevental, afkomstig uit Haarle, Nijverdal, Heeten, Luttenberg en Raalte, is al het gehele schooljaar bezig met de actie (vervolg op de grote actie ‘Mission Possible’ van jongeren uit Heeten en Nieuw Heeten). De Landstede-leerlingen hebben tot dusver met diverse acties al zo’n 4.200 euro bijeen gebracht. En dat bedrag moet tijdens Pinksteren natuurlijk flink omhoog.

Op het grote festivalterrein van het Ribs&Blues Festival krijgen de meiden, gekleed in Afrikaanse wikkeldoeken de beschikking over een Ribs&Blues-huisje. Van daaruit zullen ze proberen om zoveel mogelijk geld bij elkaar te krijgen. En daarvoor halen de meiden waarschijnlijk alles uit de kast, want grote wens van het zevental is om het uiteindelijke geldbedrag persoonlijk naar Mpongwe te brengen.

En als het aan de leerlingen ligt, dan wordt dat bezoek ook nog eens gecombineerd met een stage in ‘t ziekenhuis van Mpongwe. “Daar zijn we wel mee bezig, maar dat is niet zo makkelijk”, aldus begeleidster en vakdocente Janny Groot Beumer.

Lees ook

Carolien Jonkman: Luisteren

Steeds meer mensen luisteren naar zichzelf en zijn zich bewust van wat er in hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.