langste lente licht gaat definitief door

Het Langste Lente Licht gaat vanavond door. Sallandus heeft zojuist die knoop doorgehakt. Het Langste Lente Licht zet het Overijssels Kanaal van Deventer naar Lemelerveld in het licht met fakkels en lampions. “De weersvoorspelling geeft ons een goede kans op droog weer, dus hebben we besloten dat het doorgaat”, aldus de organisatie.

“Je kunt pech hebben en je kunt geluk hebben”, zijn de woorden van weerman Ton ten Hove, “maar de voortdurende regenval is in elk geval voorbij. Gisteren had ik nog rekening gehouden met een windkracht 5 tot 6, maar ik ga er nu van uit dat het vanavond een stuk minder waait.”

Het Langste Lente Licht is de start van alle festiviteiten rondom het Overijssels Kanaal, sectie 3, Deventer-Lemelerveld, waar 150 jaar geleden het eerste schip door heen voer. Om de zeven meter wordt er een fakkel aangestoken. En om de 25 meter brandt een menshoge lampion op bonenstaken. De fakkels worden exact 19.30 uur aangestoken. De lampions branden vanaf 20.00 uur.

Het ontsteken van de vuren gebeurt door zo’n 2.000 vrijwilligers. Publiek mag zelf ook fakkels meenemen. Maar ook fototoestellen en videorecorders. Wie dat wil mag zelf materiaal aanleveren via info@sallandus.nl. Een vakkundige jury beoordeelt de mooiste inzendingen, die gaan in elk geval opgenomen worden op een dvd over het festijn.

Alle bezoekers worden opgeroepen om met de fiets te komen, om verkeersopstoppingen rond het kanaal te voorkomen. Wie met de auto komt, wordt verzocht zijn auto langs het kanaal te parkeren en niet langs de weg naar een brug. Op tijd zijn is noodzakelijk, want de lampions zijn na een kwartier weer uitgebrand.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.