kwiek geeft speelsters passend afscheid

GIBO Groep Kwiek heeft gisteren in de eigen sporthal Tijenraan passend afscheid genomen van hoofdcoach Henk Woudstra en de speelsters Loes Koerhuis en Lindsay Goossens. Tegen Laco V&L uit Geleen werd de laatste thuiswedstrijd van het seizoen gewonnen (26-25), waarna publiek, speelsters en begeleiding zich op konden maken voor een echt feestje.

Trainer Henk Woudstra neemt na zes seizoenen afscheid van de damesselectie. De oefenmeester uit Dalfsen gaat zich volledig richten op de jeugdopleiding van Kwiek. Daarnaast neemt de coach ook het tweede team en de B1 onder zijn hoede. Nog één maal zal hij als hoofdtrainer plaats op de bank nemen, volgende week speelt zijn ploeg de seizoensafsluiting uit bij SEW.

Ook Lindsay Goossens zal dan nog gewoon van de partij zijn. Maar afscheid nemen in een uitduel is toch minder fraai dan voor een afgeladen eigen huis. In sporthal Tijenraan liet Goossens nog één keer zien wat ze in huis heeft. In haar laatste thuisduel scoorde ze maar liefst zeven keer en was daarmee de meest productieve speelster van Kwiek.

Loes Koerhuis zag haar productie gister alleen vanuit strafworpen opgevoerd worden. Een echt actief afscheid met wat speeltijd zat er voor de 26-jarige Raaltese niet in. Lichamelijke ongemakken zijn bij haar de oorzaak van een noodgedwongen afscheid.

Kwiek verliest dus naast haar hoofdtrainer ook twee bepalende speelsters van de afgelopen jaren. Met opgeheven hoofd, want ook komend seizoen komt de ploeg uit Raalte weer uit op het hoogste niveau van Nederland. De jonge Deense coach Torben Hansen mag dan voortborduren op het werk van Woudstra en laten zien dat ook hij het kunstje van handballen goed verstaat.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.