kristen voorlopige vervanger frans willeme

Dalfsenaar Jan Kristen wordt met ingang van zaterdag 15 maart waarnemend burgemeester van de gemeente Dinkelland. Dat heeft de Commissaris van de Koningin Geert Jansen vandaag bekendgemaakt. Jan Kristen wordt de opvolger van burgemeester Willeme, die met ingang van 1 maart 2008 eervol is ontslagen. Voor De tijdelijke benoeming betekent dat Kristen na minder dan een jaar, wederom een belangrijke functie binnen de provincie gaat bekleden.

“Met het profiel dat de fractievoorzitters hebben opgesteld, was het voor mij mogelijk om op korte termijn een geschikte kandidaat voor Dinkelland te vinden”, zo stelt Jansen. Vorige week voerde hij het eerste overleg met de fractievoorzitters, zaterdagmorgen vond er een kennismakingsgesprek plaats tussen de fractievoorzitters en de heer Kristen. Op basis daarvan is besloten om Kristen tot waarnemend burgemeester te benoemen. “Ik ben heel blij dat hij zo snel al kan en wil beginnen”, aldus Jansen.

Jan Kristen is 65 jaar, is getrouwd en heeft twee kinderen. Van 1996 tot 2007 was hij lid van Gedeputeerde Staten van Overijssel. Hij begon zijn lange loopbaan in het onderwijs en was tot 1996 sectordirecteur van een scholengemeenschap in Zwolle. In de periode van 1974 en 1996 was hij ook politiek-bestuurlijk actief als fractievoorzitter voor de PvdA in de gemeenteraad van Dalfsen, lid van het dagelijks bestuur van de regio IJsselvecht en lid van Provinciale Staten in deze provincie.

Door het eervol ontslag van Willeme is het burgemeestersambt in de circa 26.000 inwoners tellende gemeente Dinkelland vacant. Na overleg over de ontstane situatie is besloten om voor de duur van de vacature een waarnemend burgemeester aan te stellen. Binnen afzienbare tijd zal Geert Jansen met de gemeenteraad overleggen over de benoemingsprocedure van een nieuwe burgemeester van Dinkelland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.