krijgt raalte dan toch een klein papendal

De gemeente Raalte heeft het plan voor een ‘Klein Papendal’ in Raalte weer afgestoft. De nieuwe iedeeën worden weliswaar niet hetzelfde genoemd, maar zijn nagenoeg een kopie van de ideeën van GB-raadslid Wim de Hair, die zich vorig jaar sterk maakte voor een zogenoemd ‘Klein Papendal’ met onder andere ruimte voor de plannen van de familie Oosterlaar. Vreemd genoeg wordt de naam van Oosterlaar nu niet genoemd.

Hoofdrolspelers in de nieuwe ontwikkelingen zijn: De gemeente Raalte, Landstede, Carmel College Salland en woningcorporatie Salland Wonen. De vier partijen hebben aan ICS-adviseurs (een extern bureau) nu de opdracht gegeven om een masterplan op te stellen voor een centrum dat bijdraagt aan sportieve, culturele en maatschappelijke ontplooiing in combinatie met onderwijs. Dit centrum moet dan komen in het gebied Drostenkamp/Tijenraan.

Kort gezegd komt ’t er dus op neer dat woningcorporatie Salland Wonen de rol van de familie Oosterlaar heeft overgenomen. En dat terwijl Oosterlaar juist het meest concrete plan had voor een ‘Klein Papendal’. Een plan dat tevens raakvlakken had met de ambities van de plaatselijke sportverenigingen. Maar uiteindelijk werd het plan door de toenmalig wethouder Jean Paul Gebben van tafel geveegd. Hij was niet gecharmeerd van het plan.

Nu, meer dan een jaar later, komt er dus een ‘nieuw’ plan. Om de ambities van de vier genoemde partijen concreet te maken en te toetsen op haalbaarheid, wordt er een masterplan opgesteld. De woningcorporatie, de twee onderwijsinstellingen en de gemeente Raalte delen de kosten van dit masterplan, dat rond de zomer klaar moet zijn. Aan de hand van dit plan moet blijken of de ideeën haalbaar zijn en of de partners elkaar ook kunnen vinden als het aankomt op de vraag naar het inzetten van mensen en financiële middelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.