kraker douwe wil kraakpand opknappen

Douwe is de kraker van het pand aan de Schapenstraat 20 in Raalte. En hij is van plan het leegstaande pand op te knappen. “Ik ben loodgieter van beroep, dus dat gaat me prima lukken. De wc en de badkamer ga ik als eerste aanpakken.”

Douwe blijkt goede bedoelingen te hebben met het kraken van het pand dat eigendom is van Salland Wonen. “Het stond leeg, verkeerde in slechte staat. Dus dat wilden we een halt toeroepen.” En als Salland Wonen jullie er uit zet? “Tja, dan gaan we er weer uit”, geeft Douwe aan, die niet van plan is heibel te trappen. “Maar we willen wel eerst met ze in gesprek. Misschien zijn er wel mogelijkheden dat we hier mogen blijven zitten.”

Douwe blijkt overigens nauwe contacten te hebben met de twee kraaksters die vorige zomer het oude Spinhuis aan de BK-straat kraakten. “Dat zijn vriendinnen. En ja, ze wonen nu een beetje min of meer ook hier weer in dit kraakpand.” Ook daar was er geen enkel verzet toen de woningbouwstichting vond dat de kraaksters weg moesten.

Overigens lijkt Douwe ook niet zo zeer te zitten met een eventuele uitzetting. “Dan gaan we gewoon weer ergens anders kraken.” Ook in Raalte? Ook een pand van Salland Wonen? Staan er dan nog meer leeg? “Daar ga ik allemaal geen antwoord op geven.” Nieuwsgierig hoe de krakers het pand opknappen? Als ze de kans krijgen komt er een open huis. Wanneer? Dat maakt Douwe via ons bekend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.