jos elshof voorzitter hospice midden salland

Tijdens de bestuursvergadering van de Stichting Hospice Midden Salland is de samenstelling van het bestuur sterk gewijzigd. Jos Elshof, voormalig wethouder van de gemeente Raalte, neemt de voorzittershamer over van Johan Gerestein, lid van de Raad van Bestuur van de Carinova Leiboom Groep.

Verder zijn ook Heleen Post (directeur Zorg bij De Leiboom) en Melanie Timmerman (plaatsvervangend manager bij Carinova) nieuw toegetreden tot het bestuur. Herman Jansen, ook voorzitter van de Stichting Vrienden van het Hospice, blijft verbonden met het nieuwe bestuur als penningmeester.

Na de oprichting van de stichting in 2005 is energie gestoken in het bekend maken van het aanbod van het hospice. Het hospice biedt begeleiding en verzorging in een bijna-thuis-huis-situatie met een maximum van twee plaatsen voor terminale personen. Aanvankelijk kende het hospice een voorzichtige start. Inmiddels is de toeloop zodanig dat gasten soms niet toegelaten kunnen worden. Het hospice voorziet duidelijk in een behoefte. Het aantal vrijwilligers is inmiddels uitgegroeid naar 35. Zij worden in hun werkzaamheden ondersteund door een part-time coördinator.

Het hospice is in een nieuwe fase van ontwikkeling beland. Het kersvers bestuur wil zich in de komende periode richten op meer geschikte huisvesting voor de gasten. De bovenverdieping van de woning aan de Oude Molenweg in Raalte is bijvoorbeeld minder toegankelijk. Daarnaast wil het bestuur de samenwerking met de stichting Terminale Thuiszorg Raalte intensiveren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.