internationale toppers naar acoustic strings

Eén van de beste gitaarduo’s ter wereld komt tijdens het zevende International Guitar Festival Acoustic Strings, dat in het weekend van zaterdag 19 april wordt gehouden, naar Raalte. De komst van Biréli Lagrène & Sylvain Luc belooft één van de hoogtepunten te worden van het festival dat weekeinde in het Hoftheater. Maar ook het optreden van niemand minder dan Tommy Emmanuel wordt zeer hoog aangeschreven.

Of het nu jazz is, gipsy swing of fingerstyle, Lagrène beheerst het als geen ander. Hij is niet alleen een gitaarvirtuoos, maar brengt een frisse persoonlijke en eigentijdse toets in z’n gitaarspel. Biréli speelde met zowat alle groten der jazz zoals Stéphane Grappelli, Benny Goodman, Larry Coryell en Jaco Pastorius. Heel bijzonder wordt het echter pas wanneer hij samenspeelt met de sublieme Fransman Sylvain Luc. Hun optreden in het Hoftheater is hun enige concert dit jaar in Nederland. De Guitar Night begint zaterdag 19 april om 22.00 uur met een attractief voorprogramma en een gratis welkomstdrankje en een afterparty.

Met ruim veertig stands met gitaarbouwers, gitaarimporteurs, cd’s, dvd’s, gitaarvakbladen en bladmuziek is de gitaarbeurs op zondag voor de gitarist een walhalla. Op het actiepodium en in de Hoftheaterzaal treden dan bovendien topartiesten op zoals het Rafael Cortés Trio, het Gerard Boontjes Trio en het Trio Chispa. Ook zal Gijs Lemmen met de ‘Dutch Chet Atkins Society’ een serie demo’s verzorgen samen met onder andere Herman & Martijn Lelieveld en Harold Krol. Het zondagavondconcert ‘Tommy Emmanuel Solo’ is inmiddels al uitverkocht.

Tijdens het zevende International Guitar Festival Acoustic Strings in Raalte kan men in twee dagen in ieder geval de wereldtop bewonderen. Maar ook het zelf muziek maken en de nieuwste noviteiten op gitaargebied hoeven niet aan je neus voorbij te gaan. Voor meer info verwijzen we graag door naar deze site.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.