Home / archiefcentraal / het witte goud schiet bijna uit de grond

het witte goud schiet bijna uit de grond

Als je in het Raalter Pleegste langs De Weerd of Ogink rijdt, zie je aan het plastic op het land dat de asperges er weer aan zitten te komen. Dat plastic houdt de grond warm. Daardoor groeien de asperges beter door. En dan duurt het niet lang meer of de eerste asperges scheuren de toplaag van de grond open.

Een klein beetje haast is er ook wel mee, want op 1 mei moeten er volop asperges te koop zijn. Dan begint het aspergeseizoen in Salland. De officiële opening is op landgoed Den Alerdinck (nabij Laag Zuthem) op zondag 27 april. Daar wordt dan de Sallandse Aspergemanifestatie gehouden. De Salandse telers houden op zaterdag 17 mei open dag. Het aspergeseizoen duurt tot 24 juni.

Lees ook

Botsing bij station in Raalte; geen gewonden

RAALTE – Bij het station in Raalte zijn gisteravond twee auto’s op elkaar gebotst. Dat …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.