het langste lente licht the day after

De organisatie van het Langste Lente Licht is gisteren de hele dag druk in de weer geweest met afronden. Want het kanaal was wel betoverend op de eerste lentedag, het was natuurlijk niet de bedoeling dat er nu overal troep langs de kant ligt.

Op de vroege zaterdagochtend was het kanaal al weer helemaal schoon. Geen fakkel meer langs de kant en alle bamboestokken weer bij de brughoofden. Het bestuur van de stichting Sallandus haalde alle afval op dat bij de brughoofden stond en pikte meteen overal de verhalen op van de dag ervoor. Die verhalen komen – mits te betalen – aan het eind van het jubileumjaar allemaal in een boek. Op deze Eerste Paasdag, tenslotte het feest van het licht, een greep uit de reacties.

“Dit had ik eigenlijk niet verwacht”, aldus een erg enthousiast brughoofd bij Heeten. “Het is hier zo wijds, dat daar om de zes, zeven meter vuur brandde… En op de brug, ik geloof dat er wel tweehonderd man stond. Het leek wel of half Heeten uit was gelopen.”

“In Lettele deelde de supermarkt briefjes uit bij de kassa. Een ieder die zijn boodschappen betaald had, kreeg een uitnodiging zich aan te melden. En dat hebben ze ook massaal gedaan.”

“We hebben met een paar man rondom de brug een paar centen bij elkaar gedaan en daar drankjes voor ingekocht. Een tent er bij en je wilt niet weten hoe gezellig het feestje na die tijd was. Iedereen was welkom en kwam ook opdagen, ze kregen allemaal twee consumptiebonnen. Het feest heeft wel tot half twee ’s nachts geduurd. Ik had er vanmorgen een zwaar hoofd van.”

Ook uit Lemelerveld: “Bij ons kwam de burgemeester een kijkje nemen, terwijl de notabelen niet officieel uitgenodigd waren. Die had dus goed begrepen dat hij er bij zo’n bijzonder evenement toch wel bij moest zijn.”

“Als ze dit over vijftig jaar weer doen, zullen ze me misschien met een rolstoel uit het bejaardentehuis moeten halen, maar ik doe wel weer mee. Dat is zeker.”

Ook gehoord: “We hadden de carbidbus er maar weer bij gepakt om het gezamenlijke signaal van aansteken te geven. Het had wel wat weg van een oudejaarsavond. Allemaal de straat op. Op precies hetzelfde moment vuur ontsteken. Gejuich. En daarna nog een gezellig feestje vieren.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.