heleen en nita keren bijna terug uit nepal

Het werk van Heleen Holtkuile en Nita de Winter in Nepal zit er bijna op. Het duo uit Olst vertrok in december naar Nepal om daar vrijwilligerswerk te doen in een kindertehuis.

“Inmiddels hebben we er al een hele tijd opzitten, hier in Pokhara. Het einde is ook helaas in zicht, want eind maart keren we terug. Toch kijken we nu al terug op een hele leuke tijd in Nepal. We hebben veel geleerd en de kinderen hebben ook van ons kunnen leren. We helpen ze met het huiswerk maken en aangezien we communiceren in het Engels oefenen de kinderen veel met deze taal. Andersom, hebben wij tevens veel van hun geleerd. Met name wat betreft de cultuur. Maar we kunnen nu ook een aantal woorden Nepalees spreken.”

Dankzij veel Olstenaren, vrienden en bekenden, konden Heleen en Nita nog meer voor de kinderen betekenen dan ze alleen te helpen in het dagelijks leven. Met het mooie bedrag dat ze samen hebben opgehaald, konden veel spullen worden aangeschaft. “Het kindertehuis is net nieuw. Verder dan dat er een goed, mooi huis staat, was er nog niet zoveel”, aldus de meiden.

“Allereerst hebben we daarom stoelen en tafels aangeschaft, zodat de kinderen niet meer op de grond hoeven te eten. Verder hebben we ervoor gezorgd dat er extra omheining om het terrein is gekomen, voor extra veiligheid van de kinderen. Ook waren er nog geen gordijnen in het huis, dus daar hebben wij ook voor gezorgd.” Tevens is er voor de kleinsten een schommel gekomen en voor de ouderen komt er binnenkort een tafeltennistafel.

“We zijn erg blij dat we dit allemaal voor de kinderen hebben kunnen realiseren. Het is dan ook erg jammer dat we binnenkort afscheid van ze moeten nemen”, aldus Heleen en Nita, die tot slot iedereen nogmaals willen bedanken. “Wij willen, ook namens Stichting Shreejana en de kinderen, echt iedereen bedanken voor de donaties!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.