handbalsters japan opnieuw te gast in raalte

De Japanse handbalselectie komt voor de derde maal in één jaar tijd naar Raalte. De dames zijn zeer te spreken over de faciliteiten in Raalte en bereiden zich dan ook graag voor op een nieuw internationaal toernooi. Het team zal, evenals voorgaande keren, in Hotel de Zwaan in Raalte verblijven.

De Japanse dames hebben bijzonder positieve ervaringen met ’t Carmel Handbal Talent Centrum (CHTC), die wederom het verblijf van de tophandbalsters in Raalte organiseren. Onder leiding van de Nederlandse coach Bert Bouwer bereidt het Japanse team zich voor op het Olympisch Kwalificatietoernooi in het Franse Nimes, eind maart. Daar hebben de vrouwen uit het land van de rijzende zon een allerlaatste kans om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen in Beijing.

Ook nu zullen er trainingen worden gehouden voor de talenten van de regionale clubs, in samenwerking met het Japanse team en de technische staf van Japan. Hoogtepunt is ongetwijfeld wederom een interland. Op zondag 16 maart zal Jong Oranje, met Sharina van Dort (Kwiek) en Roos van Breukelen (ex-Kwiek, nu E&O) aantreden tegen Japan. De wedstrijd wordt gespeeld in sporthal Tijenraan in Raalte en begint om 20.00 uur.

Japan speelt tijdens het verblijf in Raalte nog meer wedstrijden in de regio, namelijk tegen Grando Keukens Dalfsen in Dalfsen, tegen E&O in Emmen en tot slot nog tegen het Duitse Borussia Dortmund. Tevens verzorgt coach Bert Bouwer dinsdag 18 maart een themabijeenkomst in Hotel de Zwaan voor verenigingen en bedrijfsleven, onder het motto: ‘Doelen stellen: Sport als metafoor binnen het bedrijfsleven’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.