grote renovatie enkbrug eindelijk van start

De Enkbrug in Raalte is vandaag afgesloten voor verkeer. De brug zou vorige week al door de gemeente worden afgesloten, maar dat bleek niet het geval. De brug wordt net als de Daggertsbrug, Weseperbrug, Spekschatebrug en Zonnenbergerbrug grondig gerenoveerd. De Daggertsbrug is op het moment overigens nog gewoon open, terwijl ook deze al afgesloten had moeten zijn.

De opknapbeurt van de vijf bruggen wordt gedeeltelijk door de provincie Overijssel gefinancierd. De gemeente Raalte draagt zorg voor de renovatie, maar wordt daarin voor de helft van de kosten gesubsidieerd door de provincie. De bruggen worden gestraald en opnieuw beschilderd in de oorspronkelijke groene kleur. Ook aanpassingen die in de loop van de tijd zijn gedaan worden weer ongedaan gemaakt.

De Enkbrug en de Daggertsbrug, beide niet toegankelijk voor autoverkeer, zijn de eerste twee bruggen die aan de beurt zijn. Zij maken deel uit van de nieuwe structuurvisie kanaalzone, maar worden nu al opgepakt omdat het kanaal in september precies 150 jaar bestaat. Voor zowel gemeente als provincie is dit een mooie aangelegenheid om beide bruggen nu al op te knappen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.